Skip to content

In bad bevallen

Bij Tara kun je zelf kiezen waar je wilt bevallen en dat kan dus ook in bad. Wij hebben allemaal de nodige ervaring met badbevallingen. Dit kan in een bad die je kunt huren en in je woonkamer of slaapkamer kunt installeren, in het HMC Westeinde of Haga ziekenhuis Leyweg. Zij beschikken over verloskamers met bad.

Ontspanning

Net zoals het na een intensieve dag voor veel vrouwen ontspannend is om een warm bad te nemen, kan het tijdens een bevalling voor velen een positieve ervaring zijn om in bad de weeën op te vangen en zelfs ook het kindje te laten komen. Tijdens de weeën helpt het warme water je met ontspanning en dat heeft een positieve invloed op het ontsluitingsproces. Ook is uit onderzoek en onze praktijkervaring gebleken dat als gevolg van de ontspannende werking van het warme water er in veel gevallen minder sprake is van inscheuren van het perineum tijdens de fase van persen. Sommigen denken zelfs dat de overgang voor een baby makkelijker is van water in de buik naar water daarbuiten, in plaats van ineens geconfronteerd te worden met kou en geluid.

Spontaan

Toch is een badbevalling altijd een spontaan gebeuren, je weet immers pas hoe je zult reageren op de weeën en het water, en hoe de omstandigheden zijn als de bevalling echt plaatsvindt.

Een badbevalling, net als een thuisbevalling, vindt alleen plaats onder optimale omstandigheden voor moeder en kind, met een verloskundige. Als er een reden is om de bevalling over te dragen aan de gynaecoloog, kan de waterbevalling niet plaatsvinden.

Als je erover denkt in water te bevallen kun je dit bespreken met een van de verloskundigen. Meer informatie over de waterbevalling en badverhuur kun je ook vinden op www.oerbron.nl.

Back To Top