Praktijk: 070-365 54 24 Spoed: 06-222 369 08

Centering Pregnancy

Inmiddels een vaste vorm van zorg bij Tara verloskundigen waarbij vrouwen worden begeleid in een groep. Met veel voordelen en een hoge waardering door onze cliënten.

Wat houdt Centering Pregnancy in?

Als je na de intake hebt gekozen voor de Centering Pregnancy dan is de eerste bijeenkomst een kennismaking met elkaar en de methode. Er zijn 10 bijeenkomsten en deze duren twee uur. Het begint met een individuele controle bij de verloskundige voor het uitwendig onderzoek en het luisteren van het hartje van de baby (je partner is dan ook altijd welkom!). Daarna ga je elke les dieper in op een thema.

Er zijn ook bijeenkomsten waar we andere zorgprofessionals voor vragen zoals een fysiotherapeut of een lactatiekundige. Vragen, zorgen en oplossingen worden ook in de groep besproken. Ervaring leert dat het heel waardevol is om intensief contact met andere zwangeren te hebben. Als je besluit om mee te doen met de CP heb je kans dat je vrienden voor het leven maakt! En jullie kinderen zullen ook in dezelfde levensfase blijven dus je houdt steun aan elkaar..

Wat kan je verwachten van Centering Pregnancy?

Actieve betrokkenheid bij de zorg

Vaste dag en tijdstip

Beter contact met je verloskundige

Elkaar steunen en kennis uitwisselen

Betere uitkomsten van de zwangerschap

Onze cliënten vertellen over Centering Pregnancy

De Centering pregnancy die ze aanbieden is fantastisch. Door deze aanpak heb ik een groep vriendinnen overgehouden waar we lief en leed delen en elkaar proberen te steunen. “Niets voor mij zo’n groep” is wat iedereen dacht, maar niemand heeft spijt gehad.

– Olga

De begeleiding is heel persoonlijk, warm en deskundig en ook de Centering Pregnancy vond ik zéker van toegevoegde waarde.

– Esther