Skip to content

Zwanger worden

Een zwangerschap is een bijzondere en unieke ervaring. Ondanks alle blije emoties kent een zwangerschap ook vaak zorgen, ongerustheid en vragen. Tijdens de zwangerschapscontroles komt niet alleen de medische kant van je zwangerschap aan bod. Wij willen je graag ook zoveel mogelijk ondersteunen, waarbij wij rekening houden met individuele behoeftes en wensen.

Controles

De eerste controle duurt 1 uur en een vervolgcontrole meestal 15 minuten. Het is natuurlijk ook mogelijk om meer tijd in te plannen als je veel vragen hebt. In het begin van de zwangerschap zien we je iedere vier à vijf weken voor een controle op de praktijk. Tijdens deze controles houden wij de groei en de ontwikkeling van het kind in de baarmoeder in de gaten. Daarnaast bekijken wij of jij als zwangere je zowel lichamelijk als emotioneel goed blijft voelen.

Naarmate de zwangerschap vordert, worden de controles frequenter en uiteindelijk zien we je iedere week. Daardoor houden we een goed beeld van hoe het met jou en je kindje gaat.

Complicaties

Soms treden er complicaties op tijdens de zwangerschap. Dan is het noodzakelijk dat wij je doorverwijzen naar een gynaecoloog. De gynaecoloog beslist in zo´n geval óf en gedurende hoe lang je in het ziekenhuis onder controle blijft. Als alles in orde blijkt te zijn, word je vaak weer terugverwezen naar de verloskundige.

Tijdens de zwangerschap krijg je vaak heel veel informatie over allerlei onderwerpen, zoals eet- en leefgewoonten, sporten, kraamzorg, bevallen, yoga etc. en daarnaast ook nog eens tips en adviezen om eventuele klachten tijdens de zwangerschap te verminderen. Soms is die hoeveelheid informatie gewoonweg overweldigend en zie je bijna door de bomen het bos niet meer. Ook dan kun je bij ons terecht.

Houd er rekening mee dat een afspraak die niet 24 uur van tevoren is afgezegd in rekening gebracht kan worden, deze kosten worden niet door de zorgverzekeraar vergoed.

Back To Top