Praktijk: 070-365 54 24 Spoed: 06-222 369 08

Seksuologie

In combinatie met gerichte voorlichting en oefeningen zullen we samen op zoek gaan naar de mogelijkheden om de angst of datgene wat jou belemmert te verminderen en te komen tot een seksueel bevredigend leven.

Wanneer kan je bij ons terecht?

Lichamelijke veranderingen
Rondom de periode van kinderwens naar zwanger worden, zwanger zijn en bevallen en de periode na de bevalling, vinden er veranderingen plaats in je lichaam en op seksueel gebied.

Soms kan de behoefte aan seks tussen jou en je partner veranderen of verschillen.

Klachten als pijn bij het vrijen of de beleving van intimiteit voor jou en je partner kunnen verschillen.

Als je iets vervelends hebt meegemaakt
Wanneer je in het verleden iets vervelends op seksueel gebied hebt mee gemaakt of een traumatische bevalling hebt gehad kan de aanstaande bevalling negatieve emoties oproepen zoals angst voor de pijn of voor verlies van controle.
Taboe
Problemen over seksualiteit en eigen seksuele beleving zijn nog steeds moeilijk bespreekbaar.

Ideeën vanuit de omgeving over seksualiteit, opvoeding over wat normaal is of zou moeten zijn bepalen vaak de kwaliteit van de eigen beleving en kunnen een belemmerende invloed hebben op jouw seksualiteit en de ervaring daarvan. Het helpt om met een deskundige te kunnen praten over wat er bij jou speelt.

Contact & kosten

De gesprekken zijn individueel of desgewenst samen met je partner. Zo nodig word je doorverwezen naar een gynaecoloog, fysiotherapeut of andere hulpverlener. Het consult vindt plaats met onze verloskundige Véronique Méan, sinds 1990 werkzaam in onze praktijk. Zij heeft zich gespecialiseerd in seksuologische hulpverlening en is lid van de NVVS, Nederlandse Vereniging Voor Seksualiteit.

Om een afspraak te maken kan er van maandag t/m vrijdag van 09:00 – 12:00 worden gebeld naar 070-3655424 of stuur een e-mail naar: vmean@icloud.com.

Tarieven:
Per gesprek (60 minuten): € 65,-
Vergoeding van het consult vindt plaats afhankelijk van je polisvoorwaarden.

Voertaal:
Nederlands, Frans en Engels.

Met de volgende vragen kan je ook bij ons terecht

Pijn bij het vrijen

Vaginale verkramping die de gemeenschap moeilijk maakt

Angst voor de pijn tijdens de bevalling

Het opzien tegen een inwendig onderzoek

Verschil in seksuele behoefte

Moeizame communicatie met je partner over seksualiteit

Geen zin in seks na de bevalling